A Gyulai kolbász

A Gyulai kolbászMagyarország egyik legismertebb és legmeghatározóbb egyedisége, úgynevezett hungarikum amely nem csak az egész régióban, de világszerte elterjedté vált utánozhatatlan ízének és elkészítési módszereinek köszönhetően. Története meglehetősen rég múltra nyúlik vissza, mivel az 1880-as években a Bécsből érkező Gyula irányába tartó vásári karavánok Gyulát, és Békéscsabát választották pihenőhelyüknek. Akkoriban jelentős volt az állatvásár a településen, aminek következtében lehetőség volt a megsérült állatok esetén azok levágására illetve feldolgozására. Ezért a hentesmestereknek kiemelt szerepük volt a város húsfeldolgozásában. A kolbász elterjedése azonban csak a 20. század elején következett be, és terjedt el akkor már igen nagy számban. A második világháborút majd az államosítást és a vállalati összevonásokat követően folytatták a gyulai kolbász gyártását. A hungarikum nagy számban kapott elismerést az utóbbi évtizedekben szinte minden évben. Gyártása a gyulai húsüzemben történik leginkább, ahol számtalan hentes, rakodómunkás dolgozik különböző tematikájú feladatkörökben végzik a kolbász és különböző hústermékek gyártását és feldolgozását. Az alábbi területeken igen nagy számban terjedtek el a munka világában ugyanis számos körben már pályakezdők is vállalnak rész illetve teljes munkakörű állásokat az adott szakirányon belül. További információért keresse a gyulai állások hirdetésére specializálódott weboldalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.